29 Ağustos 2008 Cuma

Makinede diktiğim ilk kıyafetim



Makineyi aldıktan sonra kıyafet dikmeyi de çok istiyordum fakat bir türlü nereden başlayacağımı bilemiyordum. İşe Burda dergisi alarak başladım. Ağustos sayısında da şansıma 3 adet hamile kıyafeti varmış. Bluzu denemek için, gittim Kızılay'dan gözden çıkarabileceğim en ucuz kumaşı aldım :). Malzemelerde saten bant ve lastik olduğu için iplikle birlikte bunları da aldım. Hatta malzemeleri aldığım yerdeki bayanlar da bana lastiği banta nasıl geçireceğim konusunda çok yardımcı oldular ve ben de o şekilde diktim. Zaten Burda'nın dilinden pek anlamıyorum.

Beni en çok zorlayan aşamalardan birisi kalıbı paftadan kağıda geçirmek oldu. Malum artık karnım iyice büyüyünce hareketlerim de kısıtlanıyor. :) Sonra da tabi kağıda göre kumaşı biçmek vardı. Bu aşamada da terzi sabunumun olması gerektiğini anladım :) olmadığı için kalıba göre kesmeye çalıştım. Vee dikiş zamanı.. Gördüğünüz gibi kalıp bana biraz büyük geldi. Yakası tam oturmadı vs.. Ama yine de doğuma kadar giyinebileceğim şirin bir bluzum oldu. Aşağıda da üzerimdeki halini görebilirsiniz, hatalarımla birlikte :)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Şulecim ilk deneme için gayet başarılıydı bence. İyi günlerde güle güle kullan canım :)

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

ilk deneme için süper!!! güle güle giyy...

CEREN KOÇ dedi ki...

Üzerinde ilk ben gördüm sanırım ve hemen dikkatimi çekti,gerçekten başarılı ve çok şirin olmuş Şulecim..Kızını sağlıklı bir şekilde kucağına alınca inşallah bakalım neler dikeceksin :)
Nevin

Adsız dedi ki...

hatice teşekkür ederim, umarım ilk ve son denemem olmaz :)

keddy, sen de süper diyorsan :)

nevin, senden önce filiz görmüştü :). ama dikkat çektiği bir gerçek :P, renklerinin ve üstün dikiş yeteneğimin büyük payı var :)) İnşallah yavru kuzuma daha düzgün şeyler dikebilirim ..

Neşeli Sesler dedi ki...

Şulecim,
Gerçekten gayet başarılı olmuş. Daha ilk denemede böyle ise ikinci üçüncülerde coşacaksın desene:)
Allahtan bir kız bebeğin olacak ki bol bol dikersin. Ne şanslı bebek...
Sevgiler...

Güneşli Günler dedi ki...

Şule merhaba,

Dikiş makinen ve ilk bluzun hayırlı olsun. Benim de uzun zamandır planladığım bir şey bu dikiş işi. Hatta bir sürü kumaş aldım bunun için ve dikiş seti bile ama hala bir dikiş makinesi alamadığım için hepsi köşede bekliyor. En kısa süre içerisinde makine de olacak inş. Bu arada ilk deneme için bence harika bir bluz, sanırım ben bu kadarına cesaret edemezdim, tebrik ederim. Bu arada bebiş için de tebrik ederim. Sen benden iki sıfır öndesin demektir bu da. :)

Adsız dedi ki...

Çok cici,çok zarif olmuşşşş:)Ellerinize sağlıkk..

Adsız dedi ki...

elif, artık göbeğimden pek birşey yapamıyorum :P umarım kızım dünyaya gelince ona birşeyler dikmek için fırsatım olur.

ahimsa, bence sen makineni al artık, o kumaşlar öyle beklemesin :) bluzu beğenmene sevindim. yorumun için teşekkür ederim.

mutfakcini, beğenmene sevindim. :) teşekkürler..

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

bence çok güzel olmuş kendibne haksızlık etme...

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Şule;
Dikiş makinen ve ilk bluzun hayırlı olsun :) Bayıldım... Harika bir uğraş bu, benim için de en sevdiğim hobilerimden biri... yaratmaya devam.
Ankara'dan sevgilerimle ;)

Adsız dedi ki...

bilginiz var mı bilmiyorum terzi sabunu yerine kullanmak için,normal katı el sabununuzu incelene kadar evinizde kullanın.inceldiğinde 3 gün bir yerde kurutun.rahatça kullanabilirsiniz.ayrıca ütüyle çıkar asla lekesi kalamz :)