24 Ekim 2008 Cuma

Ve sonunda perdeler..


Kızımın perdelerini nihayet bitirdik. Duvarları yeni boyalı olduğu için olduğu gibi bıraktık ve üzerine kuzulu bordür geçirttik. Oda çok baygın oldu, perdelerle odaya renk katmış olduk.


Tülünü diktikten sonra biraz süsleme yapmak istedim. Yukarıdaki çiçeklerden aldım ve ortasını da sarı renkli iplikle işleyerek tüle hafifçe dikerek tutturdum.


Odanın teması kuzu ya fonluk perdenin kuşağına da cırt cırtla bu ahşap kuzulardan yapıştırdım :).

22 Ekim 2008 Çarşamba

Kızımın Yatak Örtüleri vs.


Kızıma yapılan el emeği ürünlerden devam ediyorum :). Yukarıdaki yastık ve yatak örtüsünü ablam dikti. Yastığın üzerine biberonu örtü için kullandığı kumaştan keserek aplike yapmış.

Vee bu da benim çok hoşuma giden sepeti. Aynı apliki burada da kullanmış. Çok cici değil mi :). Sepeti, içine bebek bezi, pudra, krem, kolonyalı mendil gibi sık kullanılan şeyleri koymam için yaptı ablacığım. Fakat bunlar henüz Ankara'da değil, teyzesi İstanbul'dan sonra getirecek :).


Bu rengarenk ve perdelerine uyumlu örgü yatak örtüsünü ise sevgili arkadaşım Özge'ciğimin annesi ördü. Henüz yakından göremesem de :P çok hoşuma gittiğini saklayamayacağım..

Özge annenin ellerine sağlık, çok teşekkür ederiz..

Özge'nin annesinden bir başka eser :) Bu kareli rengarenk örtüyü de Özge'nin ablası için örüyormuş. Sanırım bu bitmemiş hali, normalde daha büyük olacak ..

21 Ekim 2008 Salı

Kızım'a İlk Örgüler


Kızımızın ilk hırkasını babaannesi ördü. Yukarıdaki beyaz hırka ve alttaki kırmızı yelek&patik babaannesinin eseri.

Yukarıdaki rengarenk yelek ve aşağıda üzerinde kızımızın adının da yazılı olduğu yelek ise üniversiteden arkadaşım Deniz'in hünerli ellerinden çıktı. Deniz'in örgü sitesine bu adresten erişebilirsiniz..