29 Ağustos 2008 Cuma

Makinede diktiğim ilk kıyafetim



Makineyi aldıktan sonra kıyafet dikmeyi de çok istiyordum fakat bir türlü nereden başlayacağımı bilemiyordum. İşe Burda dergisi alarak başladım. Ağustos sayısında da şansıma 3 adet hamile kıyafeti varmış. Bluzu denemek için, gittim Kızılay'dan gözden çıkarabileceğim en ucuz kumaşı aldım :). Malzemelerde saten bant ve lastik olduğu için iplikle birlikte bunları da aldım. Hatta malzemeleri aldığım yerdeki bayanlar da bana lastiği banta nasıl geçireceğim konusunda çok yardımcı oldular ve ben de o şekilde diktim. Zaten Burda'nın dilinden pek anlamıyorum.

Beni en çok zorlayan aşamalardan birisi kalıbı paftadan kağıda geçirmek oldu. Malum artık karnım iyice büyüyünce hareketlerim de kısıtlanıyor. :) Sonra da tabi kağıda göre kumaşı biçmek vardı. Bu aşamada da terzi sabunumun olması gerektiğini anladım :) olmadığı için kalıba göre kesmeye çalıştım. Vee dikiş zamanı.. Gördüğünüz gibi kalıp bana biraz büyük geldi. Yakası tam oturmadı vs.. Ama yine de doğuma kadar giyinebileceğim şirin bir bluzum oldu. Aşağıda da üzerimdeki halini görebilirsiniz, hatalarımla birlikte :)

26 Ağustos 2008 Salı

Ablamın balkonu



Bu şirin balkon ablamların evinden. Balkonu böyle güzelleştiren ise ablamın diktiği küçük minderler ve masanın üzerindeki runner.



Tabii ki harika çiçekleri unutmuyoruz. Ablacım bayılıyorum çiçeklerine..

15 Ağustos 2008 Cuma

Büyük Balkona Pileli Perde



Sonunda büyük balkonumuzun perdesini de bitirdik. Bu arada bunun dikişinde hiç zorlanmadım, elimin alıştığından mıdır yoksa kumaştan mıdır bilemiyorum :). Küçük balkondaki kumaş dökümlü bir kumaş olduğu için onu büzgülü yapmıştık. Bu daha kaba bir kumaş olduğu için pile yaptık.



Balkonumuzdan geçen boru :), cam balkon yapanları da uğraştırmıştı. Beni de uğraştırdı. Borunun geçtiği küçük pencere için de böyle bir ek yaptık. İlk postlar hep perde dikimi ile ilgili oldu, bakalım sonrası nasıl gelecek, ben de şimdiden sabırsızlanıyorum.

11 Ağustos 2008 Pazartesi

Küçük balkona perde ve masa örtüsü



Cam balkonlarımıza uzun süre ne yapacağımıza karar veremedik. Mutfak balkonuna bambu stor düşündük ama eşimle bir türlü beğenemedik. Dikiş makinesini alır almaz da balkonları elden geçirdik. Güneşten korumuyor ama balkona çok sevimli bir hava kattığını düşünüyoruz.



Bitmiş hali 37 cm olan bu perdeleri nasıl mı diktik. İlk önce yan ve alt kenarları çektik. Üst kenara 2 paralel dikiş attıktan sonra ipliklerini büzdürdük. Arka tarafına yapışkanlı cırt-cırtı yapıştırdık. Ön tarafa da gördüğünüz kahverengi kenarı denk getirerek bir dikiş daha attık ve perdemiz hazır.



Sonradan ekleme: Eşim çektiğim fotoğrafları karanlık bulduğu için kendisi üstteki fotoğrafı yeniden çekti. Benimkiler karanlık çıktı ama, gündüz nasıl durduğunu gösterdiği için kaldırmıyorum.



Kumaşın artan kısmından masamıza örtü dikmek istedim. Beklediğimden daha hoş bir masa örtüsüne sahip oldum. Hala artan kumaşım var :P. Kumaşçıdan 1,20 metre almamıza rağmen bize bozuk dokumalı tarafı da hediye ettiği için, çok bereketli bir kumaş oldu. Kumaş yine buldan, metresi 12 YTL idi fakat bize 10 YTL'den verdi.